top of page
Screenshot 2020-08-22 at 10.08.34.png

Druivensoorten

Corvina

Rondinella

Molinara

Trebbiano di Lugana

Logo Tenuta Bardali
Screenshot 2020-08-22 at 09.59.47.png

Tenuta Bardali, ondanks dat het een jong bedrijf is, geboren uit het idee van Alessandro, Emma en Omero, kan bouwen op een ondernemerstraditie in de wijnsector van ruim  40 jaar. In dit nieuwe bedrijf zit zelfs alle kennis van de familie Mantuan Coppini en Giubertoni die al 6 generaties wijn produceert.

De naam van het landgoed is een eerbetoon aan de Mantuaanse oorsprong van de familie en voert terug naar de mythe van Troje, die volgens de legende verwijst naar Bardali, dochter van koning Aulete, broer van Ocno, zoon van de Thebaanse heldin Manto, oprichter van Mantua.

 

In 2015 werd de mogelijkheid gerealiseerd om de droom van je leven te verwezenlijken: 5 hectare grond kopen aan het Gardameer, een gebied dat zo begeerd is en waarvan wordt gedroomd in het zachte moreneklimaat van de heuvels tussen Bardolino en Affi. De wijnbeleving gecombineerd met de nieuwe productie in deze landen, heeft deze producten tot leven gewekt met een nieuwe en authentieke smaa.

 

De wijngaarden liggen in de heuvels, waaruit de typische productie van Bardolino Rosso en Chiaretto voortkomt. De hele wijngaard wordt verbouwd en geteeld volgens een biologische filosofie, met respect voor het prachtige gebied waarin het zich bevindt. Naast Bardolino wordt een kleine productie van Lugana, Valpolicella en Amarone. Zeker het proberen waard!

bottom of page