top of page
Screenshot 2020-08-16 at 08.36.39.png

Druivensoorten

Friulano

Ribbola Gialla

Rosato di Peduncolo Rosso

Scroppitino

Logo Spolert Winery

De naam van de wijngaard Spolert komt van de historische kachel die Riccardo heeft staan in de wijnmakerij.  Vroeger werd deze kachel gebruikt om op te koken en het huis te verwarmen

In de provincie Friulini, verscholen tussen Julian Prealps Natural Park en de Riviera ligt Prepotto. Friuli is een belangrijk en opkomend wijngebied  en een onderdeel van de Friuli Colli Orientali DOC.

Riccardo heeft de wijngaarden in 2018 overgenomen van de vorige eigenaar, de wijngaard droeg de naam "Segreta". Dit vind je nog terug op de kurken in de 2018 flessen die Spolert gebotteld heeft.  Een nieuwe realiteit strijkt neer in Prepotto met een naam die de geschiedenis van de regio kenmerkt. 

 

De plek waar Riccardo neerstrijkt voor het produceren van zijn wijnen. 25.000 flessen van Spolert worden hier jaarlijks gebotteld.  Hij maakt pure wijnen met uiterste precisie, niet alleen in de wijngaard maar ook in de kelders om tot producten te komen die de kenmerken van de inheemse druiven tot zijn recht laten komen.  Inheemse druiven, frisse unieke wijnen die de regio Friuli kenmerken!

Screenshot 2020-08-16 at 08.05.28.png

Filosofie van Riccardo; "Cleanliness and balance with respect for nature"

bottom of page